ВИДЕО НАДЗОР У ЗЕМУНСКИМ ШКОЛАМА

21. октобар 2010.

21.10.2010

 

Захваљујући средствима Општине Земун Полицијска станица Земун добила је савремену Мониторинг салу, која покрива седам основних и три средње школе видео надзором, а полицији омогућава безбедносни надзор 24 сата.

Ивица Дачић први потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова свечано је,  21. октобра пустио у рад Мониторинг центар. Праћењем стања на терену припадници полиције су у могућности да делују превентивно и на тај начин спрече евентуалне проблематичне ситуације.

Умрежени видео надзор инсталиран је у основним школама: ”Мајка Југовића”, ”Светозар Милетић”, ”Раде Кончар”, ”Петар Кочић”, ”Гаврило Принцип”, ”Горња варош”, ”Михајло Пупин” и средњим школама: Техничка школа ”Змај”, Земунска гимназија и  Економска школа ”Нада Димић”.

”Улагање у образовање и безбедност ђака један је од приоритета општине Земун, која је у овај вид заштите деце издвојила преко 20 милиона динара. Следеће године видео надзором биће покривене све основне и средње школе на територији Земуна, као и централне улице, прилази и излази из Земуна. То ће несумњиво  побољшати општу безбедност, како ђака тако и свих грађана”, том приликом рекао је Бранислав Простран председник Општине Земун.

Пуштању у рад овог безбедносног система, поред руководства Општине Земун, присуствовали су представници Министарства Унутрашњих послова РС, представници града Београда и директори школа.

foto1

FOTO%202_2 (1)

DSC_0670

foto%203_14

foto%204_8