ВЕЧЕ ШАМПИОНА – ДЕФИЛЕ КЛУБОВА У ”ПИНКИЈУ”

23. октобар 2022.

У Спортском центру ”Пинки” 22. октобра више од сто такмичара у кик боксу надметало се за одличја у Првенству Београда у дисциплини low kick, које је организовао Кик бокс савез Београда и Кик бокс клуб Земун под покровитељством Градске општине Земун и Секретаријата за спорт и омладину Града Београда.

Поводом 48. рођендана СЦ ”Пинки”, који је свечано отворен 21. октобра 1974. године, а у знак подршке шампионском тиму КБК Земун, организован је и дефиле екипа свих спортских клубова који тренирају и такмиче се у земунском храму спорта. На десетине шампиона и репрезентативаца стасавали су управо на вежбалиштима ”Пинкија”.

Специјалну плакету домаћина првенства у кик боксу – Кик бокс савеза Београда и СЦ ”Пинки”  у име Градске општине Земун, оснивача овог спортског центра примио је члан Већа ГО Земун Драган Матијевић.

За одличну сарадњу и подстицај спорту у најранијем, школском узрасту награђен је и Омладински спортски савез  Земуна, а плакета је уручена председнику ОССЗ Николи Бушићу.

Свечаности спорта у СЦ ”Пинки” присуствовао је и члан Већа ГО Ђорђе Дукић.

Присутнима се обратио директор СЦ ”Пинки” Станислав Глумац који је истакао значај хале и центра за развој спорта, али и културе и музике и подсетио да је ”Пинки” никао на темељима Дома краља Александра Првог и Соколског дома, те наставио њихову мисију -да буде окосница земунског спорта.

”У овој хали су одржана чак четири концерта легендарне групе ”Бијело дугме”, а 14. октобра је, после дужег времена, отворена и нова концертна сезона”, истакао је директор ”Пинкија” Станислав Глумац.

На крају вечери одржане су финалне борбе у кик боксу, а расположени такмичари из КБК Земун освојили су највећи број медаља.