ВЕЧЕ РОДОЉУБИВЕ ПОЕЗИЈЕ У БУСИЈАМА

11. октобар 2021.

Удружење избеглих, расељених и досељених лица ”Завичај” и Координација удружења избеглих и расељених Републике Србије у парохијском дому храма Светих Ћирила и Методија у Бусијама одржали су 10. октобра ”Вече родољубиве поезије”. Одржавање овог програма омогућила је Градска општина Земун, а реализује се у склопу пројекта ”Сећања”, који је један од изабраних на општинском конкурсу за финансирање и суфинансирање удружења грађана из области културе за 2021. годину

Бројни учесници ове поетске светковине најпре су присуствовали вечерњој служби  – на чему им се захвалио старешина цркве Светих Ћирила и Методија отац Миле Јовић, истакавши да је саборност сачувала избегли и расељени народ у новом завичају.

О првој песничкој збирци Весне Тодоровић-Станојловић ”Реци ми, земљо” говорио је њен рецензент и председник Удружења ”Завичај” Ненад Абрамовић, а представљена су и нова песничка издања  ”Девојка са планинских извора” Гордане Јовић-Грујић, ”Само Папук, ти и ја” Милене Богатић-Жарковић, као и зборник радова групе аутора ”Путовање у прошлост србског народа”.

У музичком делу програма наступили су гуслари Ранко Бабић, Радован Кнежевић и Драгић Бугарин.