ВЕЛИКА ЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ ГРАЂАНА ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ НА ЗЕМУНСКОМ КЕЈУ

22. мај 2021.

Аутобус за вакцинацију, који је по други пут, 22. маја постављен на Земунском кеју омогућава грађанима да приме Синофарм (кинеску) и Фајзер вакцину у периоду од 9 до 17 часова.

 

Као и прошле суботе када је аутобус, такође био постављен на Кеју, грађани показују велико интересовање.

 

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић и секретарка за социјалну заштиту Град Београда Наташа Станисављевић уверили су се да су грађани изузетно задовољни што и на овај начин могу да дођу до вакцине и тиме заштите своје здравље, али и буду део глобалне кампање за стицање колективног имунитета и враћања живота у нормалне токове.

 

”Општина у континуитету од почетка пандемије пружа подршку здравственом систему. Заједнички циљ је достизање колективног имунитета како бисмо се вратили нормалном животу. Поред кол центра и мобилних тимова, упутили смо преко 15 хиљада позива привредницима да им понудимо могућност да у сарадњи са Домом здравља организујемо вакцинацију за запослене. Такође, упутили смо позив образовним институцијама, и ставили акценат на младе, да их и на овај начин мотивишемо да се вакцинишу. Већ смо организовали вакцинацију у школи Илија Бирчанин, у предузећу Инса, а за понедељак је заказана и вакцинација запослених у фабрици Галеника, тако да сви који су заинтересовани могу да нам се обрате. Ми смо спремни да брзо реагујемо и практично за 24 сата направимо распоред за вакцинацију”, рекао је председник Ковачевић.

Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић нагласила је да важно да се настави овај темпо и да се степен имунизације повећава из дана у дан.

 

”У Београду је вакцинисано 48,1 посто пунолетних грађана и полако се приближавамо тој важној бројци од 50 посто. Упућујемо апел младима да се одазову у што већем броју.  Зато пунктови за вакцинацију морају бити доступни свима, зато су отворени и пунктови у тржним центрима, и зато је данас и овде аутобус за вакцинацију. Град Београд има одличну сарадњу са свим општинама, са Владом Републике Србије и сви смо посвећени истом циљу, а то је имунизација становништва”, рекла је секретарка Наташа Станисављевић.

 

На кеју су грађани имали и прилику да се посаветују са лекарима Дома здравља Земун, добију одговоре на сва питања, нарочито везано за имунизацију младих. Педијатар др Биљана Радичевић нагласила је да су млади освешћени, да прате токове, да желе да се вакцинишу и да ће свакако ова кампања која је окренута ка њима још више утицати на достизање колективног имунитета.

 

Аутобус за вакцинацију преуређен је по препорукама и стандардима Градског завода за јавно здравље. Цео процес од пријаве до вакцинације траје неколико минута. Грађани који су прву дозу примили у наменском аутобусу, ревакцинишу се у домовима здравља на територији где имају пребивалиште.