ВАКЦИНАЦИЈА НА КЕЈУ И ОВОГ ВИКЕНДА

05. јун 2021.

За викенд, у суботу, 5. и недељу 6. јуна од од 11 до 19 часова, на Земунском кеју постављен је мобилни пункт за имунизацију и грађани могу да приме вакцину Синофарм (кинеску) и Фајзер.

 

”Ово је трећи пут да Градска општина Земун у сарадњи са Домом здравља Земун организује имунизацију грађана на Земунском кеју. Веома су значајни мобилни пунктови, јер се на овај начин приближавамо грађанима, и они не морају да одлазе до зграде Дома здравља или амбуланте. До сада је у Земуну апликовано око 110 хиљада доза вакцина, и прешли смо цифру од 50 посто вакцинисаних грађана. Очекујемо добар одазив и овога викенда, и позивам младе од 16 до 18 година да се прошетају до Кеја и вакцинишу. Овде их чека педијатар и уз лекарску сагласност они ће моћи да приме вакцину Фајзер”, рекла је Андријана Кукољ, помоћник председника ГО Земун и захвалила се Беоком сервису – Секретаријат за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима на подршци, као и екипи из Скај мјузика која се побринула за добру атмосферу на омиљеном шеталишту Земунаца и Београђана.

 

Цео процес од пријаве до вакцинације траје неколико минута и грађани који прву дозу приме на мобилном пункту ревакцинишу се у домовима здравља на територији где имају пребивалиште.