ВАКЦИНАЦИЈА НА ЗЕМУНСКОМ КЕЈУ

15. мај 2021.

Аутобус за вакцинацију, који је 15. маја постављен на Земунском кеју омогућава грађанима да приме синофарм (кинеску) и фајзер вакцину у периоду од 9 до 17 часова.

 

До 15 часова вакцинисано је 355 грађана који су се уверили да се у преуређеном аутобусу по препорукама и стандардима Градског завода за јавно здравље цео процес од пријаве до вакцинације траје неколико минута.

 

”Ово је прави пример сарадње Града Београда, Општине и локалног Дома здравља са заједничким циљем да број вакцинисаних буде довољан да се вратимо нормалном животу. Општина током месеца маја организује мобилне екипе у свим земунским насељима где уједно и информишемо грађане о значају имунизације у борби са пандемијом.”, истакао је председник Скупштине Градске општине Земун Мирослав Гајић и позвао грађане да се вакцинишу на пунктовима у својим насељима.

 

У суботу, 15, маја организована је вакцинацију и у насељу Алтина, док је за недељу, 16. маја заказана имунизација грађана у Земун Пољу, у здравственој станици  ”Камендин”, и у центру Земуна у ”Старом уреду” у термину од 14 до 19 часова.

 Обавештавамо грађане да ће у суботу 22. маја аутобус за вакцинацију бити постављен на истој локацији у термину од 9 до 17 часова, на Земунском кеју поред ресторана “Венеција”.