БУДИ ВИЂЕН, БУДИ БЕЗБЕДАН

20. мај 2022.

На штанду Републичке агенције за безбедност саобраћаја и Градске општине Земун, постављеном на углу Главне и Господске улице, 19. маја, заменик председника Скупштине Градске општине Земун и председник Савета за безбедност саобраћаја на путевима ГО Земун Сава Мишковић, в.д. директора Агенције Душко Пешић са сарадницима и волонтерима реализовали су акцију поделе брошуре ”Буди виђен, буди безбедан” и реквизита за бољу видљивост пешака у ноћним условима.
Интересовање пролазника, посебно пешака и бициклиста било је велико.
Агенција је припремила пригодне поклоне – флуоросцентне траке за руке, заштитне прслуке, ранце за школарце, лампе, мајице, цегере, све у циљу да заинтересује пешаке и бициклисте, како би били опрезнији током кретања и вожње у ноћним условима.
Према подацима о саобраћајним незгодама у Републици Србији пешаци представљају једну од најугроженијих категорија учесника у саобраћају и чине око четвртину погинулих лица у њима. Агенција за безбедност саобраћаја је сачинила микро мапу ”црних тачака”, којих је у Земуну више десетина, посебно на раскрсницама близу школа.
У акцији у Земуну активно су учествовале и припаднице Саобраћајне полиције МУП-а.