БОГОЈАВЉЕНСКА ЛИТИЈА ОТВАРА РЕКОНСТРУИСАНУ ГЛАВНУ УЛИЦУ

10. јануар 2024.

 

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић најавио је отварање темељно реконструисане Главне улице 19. јануара, на Богојављење, када би, у договору са извођачима радова, литија прошла уобичајеном трасом кроз центар Земуна. 

 

Уколико временски услови дозволе, Главна улица би могла да буде отворена и за саобраћај до краја јануара.

 

”Желимо да на овај дан буде симболично отварање свеобухватно обновљене Главне улице и почетак коришћења нове, модерне саобраћајнице, какву Земун и заслужује”, нагласио је Ковачевић.

 

У току су занатски радови на постављању ивичњака, гранитних плоча, тротоара, после завршног слоја асфалта за који се чекају одговарајући временски услови, поставиће се и синхронизовати саобраћајна сигнализација и пустити централна улица у саобраћај.

 

Радови који су започели у Главној улици крајем априла 2023. године подразумевали су свеобухватну реконструкцију, замену дотрајалих водоводних, канализационих цеви, као и електроинсталација на потезу од Авијатичарског трга до Караматине улице, односно Трга Бранка Радичевића.

 

Поред финих радова на тротоарима који се уливају и спуштају на улицу за пешаке и кориснике помагала, стилских стубића, замењен је и дрворед и уређена су аутобуска стајалишта, као и пешачки прелази.

 

Иако је рок за завршетак реконструкције Главне улице од 300 дана истицао у фебруару, максималним напорима извођача радова, саобраћајница ће, како се планира, ипак, званично бити пуштена у промет раније.