БЕСПЛАТНИ ПРОГРАМИ ЗА ОСНОВЦЕ И СРЕДЊОШКОЛЦЕ ТОКОМ ЛЕТЊЕГ РАСПУСТА

01. јул 2021.

Бесплатни спортско-рекреативни програми за време летњег школског распуста 2020/2021. за ученике основних и средњих школа са подручја града Београда почињу 1. јула и у 17 спортских центара биће организовано све до 31. августа, више од 30 различитих спортских активности.

Ученици узраста од седам до 18 година могу да се пријаве у спортско-рекреативним центрима и да науче да пливају, усаврше технике пливања или рекреативно да пливају.

Среда је дан када ће ученици основних и средњих школа у Београду, у периоду од 7. јула до 31. августа, моћи бесплатно да користе отворене базене спортских центара, уз ђачку књижицу.

Такође, заинтересовани ученици моћи ће да учествују у летњим камповима са разноврсним спортско-рекреативним програмима и креативним радионицама.

За децу са различитим облицима инвалидитета, Пливачки клуб за особе са инвалидитетом ”СвимБо” организује обуку пливања за децу на базену ОШ ”Лаза Костић”.

Такође, за децу и младе са инвалидитетом Спортски савез особа са инвалидитетом Београда на теренима ЈП ”Ада Циганлија” и у Спортском центру ”Олимп – Звездара” организује спортско-рекреативне садржаје.

Бесплатне програме у току летњег распуста организују се у КСЦ ”Пинки – Земун”, Градском центру за физичку културу, ”Олимп – Звездара”, СЦ ”Љубомир Ивановић Геџа”– Младеновац, Спортском центру ”Вождовац”, СРЦ ”Пионирски град”, ЈП за обављање послова из области спорта и рекреације Сурчин, ЈПСКЦ ”Обреновац”, СЦ ”Жарково”, ЈП пословни центар Раковица,  Установи ”Вождовачки центар Шумице”, СЦ ”Нови Београд”, ЈП ”Ада Циганлија”, СЦ ”25. мај – Милан Гале Мушкатировић”, ПД ”Мирко Сандић” – Врачар, СЦ ”Ташмајдан” и Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије.