БЕСПЛАТНЕ ЕКОЛОШКЕ ПЕШАЧКЕ ТУРЕ НА ВЕЛИКОМ РАТНОМ ОСТРВУ

03. август 2021.

Градска општина Земун наставља са пројектима који промовишу Земун као природну оазу и срце еколошког туризма Београда. Током августа грађани ће бити у прилици да уживају у упознавању занимљивости које пружа Велико ратно острво, као нетакнути бисер природе, Дунавска ада на ушћу Саве у Дунав и заштићено природно добро, површине 211,38 хектара.

У пратњи водича из Градске општине Земун, у току бесплатне пешачке еко шетње посетиоци ће бити упознати са историјатом острва, режимима заштите, разноврсним биљним и животињским светом острва, а посебно аутохтоним и угроженим врстама, специфичностима, али и опасностима које прете од загађења животне средине, уношења инвазивних врста, претераног коришћења, урбанизације…

Након двосатне шетње ”стазом здравља” у оквиру 2. зоне заштите на острву,  у Зеленом амфитеатру ће се дискутовати о заштити природе и природним вредностима острва и реализовати шаљиви еко квиз и еко радионице за децу.

Туре ће се одржавати, током августа, средом и суботом, са почетком у 9 часова и трајаће три сата.

Предвиђено је да место окупљања буде на изласку са понтонског моста на плажи ”Лидо”.  Потребно је понети флашицу воде, шешир или качкет и  удобну обућу.

ПОЗИВАМО ГРАЂАНЕ ДА СЕ ПРИЈАВЕ И ИСКОРИСТЕ БЕСПЛАТНЕ ПРОГРАМЕ КОЈЕ ОПШТИНА ОРГАНИЗУЈЕ.

 

ПРЕЛАСКОМ ПРЕКО ПОНТОНСКОГ МОСТА ЗАКОРАЧИТЕ У ЕКОЛОШКУ АВАНТУРУ.

 

У случају непредвиђених околности или неодговорног понашања учесника еколошке пешачке туре, организатор Градска општина Земун не сноси одговорност за безбедност учесника.

 

ПРИЈАВА ТАЊА КУКОБАТ  

ТЕЛЕФОН 069/213 2010

tanja.kukobat@zemun.rs