БЕСПЛАТНЕ ЕКОЛОШКЕ ПЕШАЧКЕ ТУРЕ НА ВЕЛИКОМ РАТНОМ ОСТРВУ

07. јул 2023.

Градска општина Земун наставља са пројектима који промовишу Земун као природну оазу и срце еколошког туризма Београда. Током јула и августа грађани ће бити у прилици да уживају у упознавању занимљивости које пружа Велико ратно острво, као нетакнути бисер природе, Дунавска ада на ушћу Саве у Дунав и заштићено природно добро, површине 211,38 хектара.

 

У пратњи водича из Градске општине Земун, у току бесплатне пешачке еко шетње посетиоци ће бити упознати са историјатом острва, режимима заштите, разноврсним биљним и животињским светом острва, а посебно аутохтоним и угроженим врстама, специфичностима, али и опасностима које прете од загађења животне средине, уношења инвазивних врста, претераног коришћења, урбанизације…

 

Након шетње ”стазом здравља”,  у Зеленом амфитеатру ће се дискутовати о заштити природе и природним вредностима острва и реализовати шаљиви еко квиз и еко радионице за децу.

 

ТУРЕ ЋЕ СЕ ОДРЖАВАТИ СУБОТОМ ОД 9 ДО 12 ЧАСОВА.

 

Место окупљања је на изласку са понтонског моста на плажи ”Лидо”, од 8.30 до 9 часова.

 

Потребно је понети флашицу воде, шешир или качкет, и имати адекватну обућу и одећу за боравак у природи.

 

Такође, учесници еко-тура свој боравак на острву могу наставити на плажи Лидо где је обезбеђено све што је неопходно за удобан боравак на обали Дунава.

АПЕЛУЈЕМО НА УЧЕСНИКЕ ЕКО-ТУРА ДА СЕ ПРИДРЖАВАЈУ КОНЦЕПТА, ДА НЕ НАПУШТАЈУ ГРУПУ И ДА ПРАТЕ ИНСТРУКЦИЈЕ ВОДИЧА, КАКО БИ СЕ ИЗБЕГЛИ ”СУСРЕТИ” СА ДИВЉИМ СВИЊАМА.

 

ПОЗИВАМО ГРАЂАНЕ ДА СЕ ПРИЈАВЕ И ИСКОРИСТЕ БЕСПЛАТНЕ ПРОГРАМЕ КОЈЕ ОПШТИНА ОРГАНИЗУЈЕ.  

 

ПРЕЛАСКОМ ПРЕКО ПОНТОНСКОГ МОСТА ЗАКОРАЧИТЕ У ЕКОЛОШКУ АВАНТУРУ.

 

ПРИЈАВА – ТАЊА КУКОБАТ  

ТЕЛЕФОН 011/2197 985  И 062/8018 892, СВАКОГ РАДНОГ ДАНА У ВРЕМЕНУ ОД 7.30 ДО 15.30 ЧАСОВА ИЛИ НА ИМЕИЛ АДРЕСУ: tanja.kukobat@zemun.rs