БЕРИЋЕТНА СПОРТСКА ГОДИНА

09. јануар 2023.

Стратешко опредељење Градске општине Земун да пројектно подржава и подстиче припреме и учешће малих и младих Земунаца у спортским такмичењима на основношколском и средњошколском узрасту, из године у годину даје све боље резултате.

 

Подршка спортским клубовима није изостала и поред великих такмичења организованих у Земуну, трофеји су доношени са свих страна.

 

Круна свих успеха земунског спорта је светско злато у теквондоу Надице Божанић, која је са братом Душаном, европским шампионом, од малих ногу имала подршку локалне општинске управе за припреме и такмичења.

 

Један од највећих успеха школског спорта је победничко прво место ученика I/2 разреда ОШ ”Лазар Саватић” на Малим олимпијским играма.

 

Стонотенисерке из ОШ ”Станко Марић” из Угриноваца су државни прваци у овој дисциплини, екипно и у појединачној конкуренцији.

 

Мушка кошаркашка екипа ОШ ”Светозар Милетић” шампион је Београда у кошарци за 2022. годину, док су момци из Саобраћајно-техничке школе Земун у одбојци освојили друго место у Београду.

 

У категорији млађих пионира до 12 година кошаркаши КК ”Борац Земун” суверено држе шампионско место у Београду.

 

Шампионским пехарима попунио је своје витрине и Карате клуб ”Унсу” из Батајнице, са сјајним такмичарима на реигоналном првенству Војводине.

 

Готово да нема категорије у којој земунски једриличари из ЈК ”Земун” нису државни прваци на крају такмичарске сезоне.

 

Према календару су одржане и све спортске манифестације у 2022. години, као што је ”Драган Манце куп”, ”Земун куп 2022” у фудбалу три на три, Меморијални турнир у малом фудбалу ”А били су само деца”, ”Империум опен 2022” – у свим спoртским дициплинама.  Друге су, пак, организоване по први пут, попут ”Сајма спорта” и полумаратона, са амбицијама да прерасту у традиционалне.

 

Активизам и стварање услова за припреме, али најпре такмичења, поуздана су формула за постизање врхунских спортских резултата.