БАТАЈНИЧАНКА НА ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА У ТОКИЈУ

26. јул 2021.

Част да боје националне заставе брани на Летњим олимпијским играма у Токију припала је и нашој Батајничанки – одбојкашици Јелени Благојевић.

Прве одбојкашке кораке направила је у Јединству из Брчког, а затим је 2001. прешла у Младост из Земуна, а када се ова екипа фузионисала са Визуром постала је члан новог клуба. За Црвену звезду играла је 2007. године са којом је освојила два првенства и два купа Србије. У Италији је играла за Урбино и Волеј Бергамо да би прешла у турски тим Трабзон Идманогаџи у сезони 2015/16. са којим је стигла до финала Купа изазивача где је проглашена за најкoриснијег играча.  У сезони 2016/17. играла је за пољски тим Хемик Полице са којим је освојила првенство и куп Пољске. Тренутно игра за Решов, такође у Пољској.

За репрезентацију Србије дебитовала је 2012. године, а пре тога играла је одбојку на песку. Са репрезентацијом је освојила бронзану медаљу у Европској лиги и била је члан тима на Олимпијским играма у Лондону. Играла је на позицији либера у репрезентацији са којом је 2017. године освојила бронзу у Гран прију и злато на Европском првенству.

У историји спорта остаће упамћена по најбољем потезу икада виђеном на одбојкашком терену, када је 2014. године у мечу између Фопапедретија из Бергама против Поми Казалмађореа у оквиру другог кола италијанског шампионата лопту преко мреже упутила петом и освојила поен.

Златна дама српске одбојке својим сјајним наступима и повратком са медаљама око врата са готово свих такмичења буди наду да ће и у Токију на њеним грудима засијати најсјајније одличје.