БАТАЈНИЦА МОРА ДА ИМА СЛУЖБУ ХИТНЕ ПОМОЋИ

31. јануар 2023.

 

Градска општина Земун је упутила оштар протест и ургенцију Министарству здравља, будући да су грађани изузетно узнемирени због најаве укидања Службе хитне помоћи на локацији Улица Јована Бранковића број 3 у насељу Батајница – Градска општина Земун.

 

Такође, изразе свог незадовољства Општина Земун је послала и на адресу премијерке Ане Брнабић, јер овај сегмент неодложне медицинске помоћи грађанима никако не сме бити ускраћен.

 

Општина апелује да се овај вид медицинске помоћи становницима Батајнице и Земуна унапреди, или барем остане на истом нивоу, никако укине, јер би то значило да има повлашћених и грађана другог реда.

 

Сваки грађанин Србије, као и страни држављанин и лице без држављанства које је стално настањено или привремено борави у Републици Србији, има право на здравствену заштиту, у складу са законом, и дужност да чува и унапређује своје и здравље других грађана, као и услове животне и радне средине, зато Градска општина Земун захтева од министарке здравља др Данице Грујичић, државних секретара и помоћника да уваже захтеве грађана Земуна.