АУТО ЗА ДОМ ЗДРАВЉА ЗЕМУН

20. јануар 2014.

20.01.2014

 

Општина Земун обезбедила је за потребе Дома здравља ”Земун” возило марке Фијат пунто, који ће лекари користити за узимање лабораторијских узорака на терену код непокретних пацијената, и превоз пацијената на дијализу. За ове пацијенте важно је да имају посебне услове, будући да сваки други дан примају терапију. Проширење возног парка је неопходно како би сви пацијенти били збринути на адекватан начин.

По речима директора Дома здравља ”Земун” др Душана Јоксимовића ово је још једна донација општине која ће олакшати рад лекарима и особљу Дома здравља, а пацијентима пружити квалитетнију услугу и неопходну негу.

Председник општине Земун изразио је задовољство што општина, упркос ограниченим буџетским средствима, успева да помогне здравственим институцијама на својој територији. ”Свесни смо ситуације у којој се налази цео здравствени систем и на овај начин показујемо одговорност локалне самоуправе. Иако брига о здравственим институцијама није у нашој надлежности сматрамо да грађани Земуна заслужују квалтитетну здравствену заштиту, и улагаћемо напоре да задовољавање потреба грађана увек буде на првом месту”, истакао је Матић.

Запослени Дома здравља упознали су председника Матића са плановима за текућу годину и резултатима колекетива који су постигнути у 2013. години. Један од података који свакако заслужује пажњу је број новорођенчади у прошлој години, тачније 1893, што општину Земун ставља на прво место у Београду по природном прираштају.

”Позивам све друштвено одговорне компаније да нам се придруже у обезбеђивању што бољих услова за лечење свих пацијената, нарочито деце, јер су она наша будућност и зато нам не сме бити тешко да се мобилишемо у том правцу”, рекао је председник општине Земун Дејан Матић.

naslovna-auto-dom-zdravlja

foto-1-auto-dom-ydravlja

foto-2-auto-dom-zdravlja