АТЛЕТСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА ”ШКОЛСКИ СПОРТ”

16. октобар 2020.

На Градском стадиону у Земуну 15. октобра одржано је Општинско такмичење у атлетици, које се традиционално одржава у оквиру пројекта ”Школски спорт”. Упркос лошем времену, епидемиолошкој ситуацији и захтевима које су школе морале да испуне да би учествовале, на такмичење је изашло 12 школа, са око 250 ђака.

У конкуренцији средњих школа најбољи су били ученици Политехничке школе, а у женској конкуренцији ученице Медицинске школе. Дечаци и девојчице из ОШ “Михајло Пупин” били су, као и прошле године, неприкосновени у конкуренцији петих и шестих разреда. Њихови старији другари из ОШ “Мајка Југовића” и девојчице из ОШ “Светозар Милетић” били су најбољи у конкуренцији седмих и осмих разреда. Најмлађи ученици из ОШ “Светозар Милетић” су доказали још једном да су најбољи у обе конкуренције.

Појединачно су се истакле и заслужиле трофеј будуће атлетске звезде Јована Милошевић, Андреа Првановић и Даница Петровић од којих се очекују врхунски резултати на озбиљном нивоу атлетских такмичења.

Здравље деце је и овога пута било у првом плану. Омладински спортски савез Земуна се придржавао препорука државних органа и спортског савеза Београда за организацију школских спортских такмичења. На улазу у стадион учесницима је мерена температура, дељене су заштитне маске и дезинфекциона средства.

Младе атлетичарке и атлетичари су у једном кишном дану у време епидемије, показали снагу школског спорта Земуна да из свих проблема изађе јачи, бољи и да у наредном периоду поново представља понос нашег Земуна.