АРТ ЗОНА ЗЕМУН – НОВА СТАЛНА МАНИФЕСТАЦИЈА ЗЕМУНА

23. март 2023.

Градска општина Земун, препознајући важност неговања јединственог културног живота Општине, подржала је предлог Друштва ликовних и примењених уметника Земуна и у корпус сталних манифестација у области културе уврштен је својеврстан уметнички програм Арт зона Земун.

 

 

Земун ће у свом богатом годишњем календару поштоваоцима уметности, нарочито ликовне, пружити прилику да у култној галерији ”Стара капетанија”, од фебруара до децембра уживају у појединачним и групним изложбама афирмисаних младих уметника из Србије и региона.

 

 

Арт зона Земун даје нови и свеж квалитет галеријској сцени престонице, а простор ”Старе капетаније”, на обали Дунава више је него атрактивно место за излагање, на које је публика навикла, имајући прилику да се увек сусретне са инспиративним садржајем.

 

 

Поклањајући посебну пажњу младим уметницима, Градска општина Земун и на овај начин, поред очувања културне баштине, отвара простор за настајње и презентовање нових уметничких садржаја.

 

 

Да подсетимо, Земун има Међународни фестивал монодраме и пантомиме, Земунски међународни салон карикатуре, Лето на Гардошу, Лето на Кеју, Лето на Лиду, Теслин дан, Културно лето Батајнице, Културно лето Угриноваца, Трг отвореног срца и Земунске променаде.

 

 

Арт зона Земун је једанаеста по реду стална манифестација из области културе која ће свакако унапредити културни живот Земуна.