АНТОЛОГИЈА ”СПАС ПЛАНЕТЕ”

27. јануар 2021.

Ретко кад је један конкурс за прозу, поезију и афоризам привукао већу пажњу од позива који је крајем 2020. године писцима упутила наша суграђанка Рада Лотина. Одазвало се 176 аутора из земље и иностранства (Швајцарска, Немачка, Француска, Канада…), а изабрани радови спаковани у тврдо укоричене 902 странице зборника ”Спас планете”, који је недавно и објављен.

Пригодне корице дело су сликара Љубомира Милинкова, светски познатог уметника који живи и ствара у Паризу.

Зборник препоручују четири рецензента: Светлана Јанковић – Митић, Валентина Златановић – Марковић, Милоје Поповић – Каваја и академик Олга Зорић.

”Идеја да позовем писце да дају свој допринос спасењу планете у време пандемије ковида -19 , била је мој начин да креативно одговоримо изазовима све веће отуђености, наставимо дружење и докажемо своју љубав природи, чији смо опстанак као индустријска цивилизација озбиљно угрозили”, каже уредник и издавач зборника ”Спас планете”, Земунка Рада Лотина.

Промоција ове обимне антологије прозе, песништва и кратке афористичке форме планира се на пролеће као вишедневни фестивал под називом ”Спасимо планету”, који ће поред аутора окупити и сликаре, занатлије, произвођаче здраве хране и све креативце екологе у најширем смислу те речи у Земуну.