АМБАСАДОРКА КИПРА У ПОСЕТИ ЗЕМУНУ

09. октобар 2013.

09.10.2013

 

Председник општине Земун Дејан Матић угостио је Њ.Е. Насфику Кроусти, амбасадорку Републике Кипар у Београду. Посету Земуну иницирала је амбасадорка Кроусти и ово је њена прва званична посета некој локалној самоуправи.

Председник Матић, упознао је амбасадорку са плановима развоја Земуна, нарочито у делу оснивања нових индустријских зона и развоја туризма, као економско-стратешке тачке.

Амбасадорка Насфика Кроусти истакла је подршку коју Кипар пружа Србији на путу ка Европској унији и да је њено упознавање једне локалне самоуправе у контексту конкретене сарадње која може бити остварена у различитим сферама друштвеног и економског живота.

Председник општине Земун Дејан Матић изарзио је уверење да ће промене на Челу Београда сигурно допринети целокупном развоју свих општина и бољој економској клими што је неопходно на путу опоравка и отвара простор за међународну сарадњу.

Посета општини Земун, била је прилика да се амбасадорка Кроусти кроз туристичку шетњу Земуном упозна за културном баштином и наслеђем које сеже до неолита.

kipar