АЛТИНА ЦЕНТАР БОЋАРСКОГ СПОРТА

23. август 2021.

На  терену Боћарског клуба ”Алтина”, у организацији Боћарског савеза Србије и уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта, под покровитељством Градске општине Земун од 19. до 22. августа одржан је Шести међународни турнир у боћању ”Жене у акцији”.

Турнир је свечано отворио члан Већа ГО Земун Бошко Радовановић 20. августа, истакавши да је заслугом Општине терен на Алтини једини за боћање на територији престонице, и да ће Земун наставити да улаже у побољшање услова за развој овог све популарнијег спорта.

Отварању су присуствовали и председник Боћарског савеза Србије Милан Милеунсић, домаћин, председник Боћарског клуба ”Алтина” Тодор Мандић, који је пожелео добродошлицу репрезентацијама Црне Горе, Словеније, Хрватске, Турске, Русије и Србије и тимовима ”Триглав” и ”Чавле” из Ријеке, као и члан Већа ГО Земун Ђорђе Дукић.

Свечаним дефилеом учесника и поздравом националним заставама гостију и домаћина, турнир је настављен жестоким окршајима лепотица из региона и шире.

Пласман турнира ”Жене у акцији” је следећи: Словенија, прво место, Турска, друго место, а екипа Хрватске изборила се за бронзу у конкуренцији од осам екипа које су чиниле најуспешније боћарке из шест земаља.

Репрезентативци Србије заузела је четврту позицију, и наставља да редовно учествују на такмичењима највишег ранга.