АКЦИЈА СУЗБИЈАЊА КОМАРАЦА

18. јун 2021.

Екипе ЈКП ”Градска чистоћа”, Сектор екологије и унапређења животне средине, спровешће у суботу, 19. јуна мере контроле и смањења популације комараца на јавним површинама и на територији Градске општине Земун.

Акција сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље ће се спроводити од 19 до 24 сата и обухватиће следеће локације: Зеленгорску, Земун – Доњи град, Земун – Горњи град, насеље Сава Ковачевић, насеље Бачки Иловик, Калварију, Нови град, насеље Војни пут, Нову Галенику, насеље 13. мај, Алтину 1, Алтину 2, насеље Плави хоризонти, Школско добро, Ретензију, Павиљоне,

За потребе мера контроле брoјности комараца на територији града Београда биће ангажоване стручне екипе ЈКП ”Градска чистоћа” – Сектора екологије и унапређења животне средине. Третман ће се спровести уколико временске прилике то дозволе. Према хидрометeоролошкој прогнози климатски услови ће бити повољни за хемијски третман одраслих форми комараца. Користиће се препарат који је регистрован од Министарстава за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. ”Чистоћа” апелује на грађане да омогуће несметан рад њиховим екипама, а пчеларима да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења третмана.