ZNAČAJNI REZULTATI KANCELARIJE ZA MLADE

10. decembar 2019.

 

U okviru Evropske nedelje preduzetništva Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije Grada Beograda organizovala je 9. i 10. decembra događaj ”MEETUP STARTUP” u Kombak dvorani na kojem je organizovan mini sajam uspešnih preduzetnika, uz prateće prezentacije koje su popularizovale preduzetništvo mladih.

Drugog dana skupa predstavljeni su rezultati koje je u prethodnom periodu postigla Kancelarija za mlade Gradske opštine Zemun, kao jedna od najboljih beogradskih kancelarija. Koordinator Kancelarije Željko Klarić predstavio je aktuelni projekat ”Elektronsko poslovanje”, koji Kancelarija za mlade realizuje u saradnji sa Regionalnom agencijom za razvoj i evropske integracije Beograda, uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta. Da bi se nastavio trend rasta zaposlenosti iz prethodnog perioda, zadatak ovog projekta je da putevi razvijanja i unapređenja znanja, veština i kompetencija mladih doprinesu jačanju kapaciteta radne snage, koji je jedan od regionalnih i lokalnih prioriteta kada je u pitanju politika zapošljavanja u ovoj godini.

Prezentacija KZM GO Zemun bila je prilika da se pomenu realizovani projekti, poput, mnogobrojnih tribina za mlade preduzetnike, škole nemačkog, engleskog i grčkog jezika, Sajma srednjih škola za male maturante, Muzičkog festivala neafirmisanih rok bendova, ali i predoči mladima da njihove ideje umnogome mogu da doprinesu još kvalitetnijoj ponudi manifestacionog turizma Zemuna.

Na prezentaciji su predstavnici Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Grada Beograda govorili o značaju informisanosti mladih, kao i neophodnoj motivisanosti kako bi se što pre uključili u projekte Kancelarija za mlade, podigli nivo svojih primenljivih znanja, iskazali svoju kreativnost i raskošni talenat.

Učesnici prezentacije su pozvali mlade da iskoriste priliku da se uz pomoć Kancelarije za mlade Gradske opštine Zemun besplatno edukuju, ali i da svoje uspehe podele sa sugrađanima na taj način što će priređivati izložbe, organizovati književne večeri, tribine i koncerte u namenskom prostoru koji se nalazi u Kosovskoj broj 9.