ЗЛАТНЕ МЕДАЉЕ ЗА ЗЕМУНЦЕ У АТЛЕТИЦИ

24. октобар 2018.

У оквиру пројекта Школски спорт који организује Савез за омладински спорт Земуна у сарадњи са Градском општином Земун, на градском такмичењу у атлетици одржаном 18. октобра земунски основци су освојили четири златна, шест сребрних и четири бронзана одличја. У екипном рангу шампионску титулу Београда освојила је женска екипа Основне школе ”Михајло Пупин”, док су дечаци заузели треће место.

 

Златом овенчана вратила се женска штафета на 600 метара из Основне школе ”Сава Шумановић”, а Јована Милошевић у скоку у даљ из зоне и Петар Лаловић у дисциплини скок у даљ из ОШ ”Светозар Милетић” и Олга Станковић ”дугопругашица” на 600 метара  из ОШ ”Михајло Пупин” у скоку у даљ постали су атлетски шампиони Београда за 2018. годину.

 

Сребрне медаље освојили су дечаци из ОШ ”Бранко Радичевић” у штафети, Лара Миловановић из ОШ ”Сава Шумановић” у трци на 60 метара, Андреа Првановић из ОШ ”Соња Маринковић” у скоку у даљ, Томислав Исаиловић из Саобраћајно – техничке школе у скоку у вис (прескочивши 2.05 m) и ученици ове школе у бацању кугле, Вања Драгојевић у трци на 800 метара и Ана Ђорђевић у скоку у даљ из ОШ ”Михајло Пупин”.

 

Бронзану медаљу у трци на 60 метара освојио је Димитрије Сарић из ОШ ”Светозар Милетић”, Андреј Цугаљ у бацању вортекса и женска и мушка штафета у трци на 400 метара ОШ ”Михајло Пупин”.