ЖЕНАМА ЗЕМУНА

09. март 2017.

 
Поводом Дана жена, Градска општина Земун је организовала дружења за земунска удружења пензионера.
 
Председник Градске општине Земун Дејан Матић је посетиo Удружење ”Треће доба” из Угриноваца, и том приликом пензионеркама поделио цвеће, а Удружењу је даровао телевизор.
 
Председница Удружења Вера Туфегџић, захвалила се на подршци коју Општина пружа у реализацији програмских активности и на подизању квалитета садржаја који се нуде члановима ”Трeћег доба”.
 
Осмомартовска свечаност завршена је посетом председника Дејана Матића и члана Већа ГО Земун Гаврила Ковачевића прослави под називом ”Женама Земуна”, коју је Општина организовала за чланице земунских удружења пензионера.
 
Уважене гошће на прослави у Земуну биле су народне посланице Марија Обрадовић и Александра Томић, које су том приликом нагласиле да су борба за родну равноправност и бољи положај жена заједнички посао целог друштва. Оне су подсетиле да су се пре једног века стекли услови за женски активизам, њихов политички ангажман и економску самосталност.
 
У разговору са дамама председник Дејан Матић је поручио да ће Општина у сарадњи са другим институцијама и даље спроводити програме којима се унапређује положај и отвара простор да жене још интензивије учествују у локалном развоју заједнице, доприносећи сигурној будућности и развоју Земуна.