УПОЗНАЈМО ЛОКАЛНУ САМОУПРАВУ

11. децембар 2015.

 
Секретар Скупштине градске општине Земун Марко Јанковић, 11. децембра, био је домаћин ђацима шестих и седмих разреда ОШ ”Раде Кончар” у оквиру програма ”Упознајмо локалну самоуправу”, који се спроводи у сарадњи са школама и представља практични део наставе Грађанског васпитања.
 
Ђаци су имали прилику да током посете општинском здању добију основне податке о историји земунске самоуправе, сазнају све о начину изборне процедуре, улоге одборника, структури и организацији локалне самоуправе, односно градских општина. Ученици су информисани о надлежностима Општине, на који начин се доносе одлуке, као и о улози коју грађани имају у креирању политике развоја своје заједнице. Уз практичну наставу, ученицима је подељен и пратећи штампани материјал који садржи основне информације о Градској општини Земун.
 
Наши млади сусграђани су се сусрели са представницима Канцеларије за младе општине Земун, као првим институционалним оквиром који им пружа могућност да се укључе у друштвени живот заједнице и активно учествују у планирању своје будућности и остваривању грађанских права и слобода.
 
У живом разговору ђаци су показали висок ниво знања и заинтересованости за развој Земуна, и са секретаром Скупштине Марком Јанковићем и координатором Канцеларије за младе Жељком Кларићем разговарали су о наставку школовања, афинитетима и будућим професијама.
 
????????????????????????????????????
 
????????????????????????????????????
 
????????????????????????????????????
 
????????????????????????????????????