У ШКОЛСКОМ СПОРТУ ЗЕМУН НАЈБОЉИ У БЕОГРАДУ

25. март 2019.

У склопу пројекта Школски спорт који заједнички реализују Градска општина Земун, Омладински спортски савез Земуна и земунске основне и средње школе на недавним такмичењима 17 општинских екипа, ученици из Земуна су у укупном пласману освојили  прво место. Тријумфу су допринеле у првом реду ученице завршних разреда основне школе из ”Бранка Радичевића” из Батајнице које су задржале прву позицију у Београду у одбојци, као и београдски шампиони у истој спортској дисциплини из Земунске гимназије. У конкуренцији петог и шестог разреда основне школе у одбојци дечаци  из ”Бранка Радичевића” освоијили су на општинском такмичењу друго место.

 

Школски спорт у Земуну постаје све озбиљнија манифестација, те су победници кошаркашких такмичења за пети и шести разред, и у мушкој и у женској конкуренцији – екипе школа ”Лазар Саватић” и ”Михајло Пупин” виђене за фаворите новог градског такмичења.

 

”Саватић” је у динамичном земунском дербију одиграном 22. марта надвисио гостујућу екипу ОШ ”Светозар Милетић”, док је треће место освојио тим  батајничке ”Митраљете”. За најбољег кошаркаша турнира изабран је Марко Милин из ОШ ”Лазар Саватић”.

 

У узбудљивом финалу у женској конкуренцији девојчице из ОШ ”Михајло Пупин” резултатом 54:13 декласирале су своје ривалке из ОШ ”Мајка Југовића”. Треће место освојила је екипа из батајничке ОШ ”Бранко Радичевић”, док је за најбољу кошаркашицу турнира проглашена Хелена Делић из победничке екипе.

 

Чак 22 основне школе одмериле су снаге у кошарци – добар одзив школских екипа и масовност учешћа у манифестацији Школски спорт такође су Земунцима донели награду као најангажованијим у свих 17 градских општина на територији града Београда.