СВЕ СПРЕМНО ЗА ПОЧЕТАК ШКОЛЕ

01. септембар 2016.

 
Члан Већа Градске општине Земун Владимир Стојковић обишао је радове на постављању хоризонталне сигнализације испред Основне школе „Лазар Саватић“ на земунском кеју. На иницијативу Општине Земун хоризонтална сигнализација поставља се испред свих основних школа у Земуну, у циљу повећања безбедности ђака на путу до школе.
 
Потврда добре сарадње Општине Земун и школа на територији Земуна јесте и чињеница, да је Општина изашла у сусрет захтевима школа и издвојила значајна средства за санацију и реконструкцију, тако да су школе спремно дочекале почетак нове школске године.
 
Током распуста урађена је реконструкција фискултурних сала у три школе, у девет школа санирани су тоалети, а током распуста радило се у девет школа на поправци електричних и громобранских инсталација, ревитализацији расвете, замени подова и столарије, санацији водоводне и канализационе мреже и противпожарној заштити.
 
„Брига за најмлађе је за нас одувек била приоритет, и са тим циљем смо издвојили значајна средства за уређење и одржавање школа, како би оне имале подједнаке услове за рад и боравак деце, без обзира у ком делу Земуна се налазе. Наше трајно опредељење и наша обавеза је да обезбедимо свој деци у Земуну једнаке услове за развој, да одрастају у безбедној средини, да имају све што им је потребно у току образовања, уређене школске терене, игралишта и шеталишта. Наравно, нећемо стати на овоме, већ настављамо даље да радимо тимски за добробит наших најмлађих суграђана“, изјавио је Владимир Стојковић, и пожелео ученицима, родитељима и наставницима успешну нову школску годину и много лепих тренутака у школским клупама.
 
На територији Земуна данас је активна 21 основна школа. Општина настоји да омогући оптималне услове за образовање најмлађих грађана, као темеља у професионалном развоју сваког човека.
 
насловна
 
лаѕар1
 
лазар2