СРЕЋНА НОВА 2018. ГОДИНА

28. децембар 2017.

 
Честитам свим грађанима Нову 2018. годину, коју ћемо заједно прославити на Великом тргу, уз концерт Саше Ковачевића и ватромет.
 
Наш поклон најмлађима и њиховим родитељима, 1. јануара, је ”Трг отвореног срца” са представом ”Тајанствени Деда Мраз”, игром и забавом са кловновима, мађионичарима и празничном музиком.
 
Посебан дан за мене биће 1. јануар када ћу прворођеним бебама, девојчици и дечаку уручити поклон честитку у вредности од 100 хиљада, ваучер у вредности од 25 хиљада динара за куповину у продавницама ”Акса”, коју поклања друштвено одговорна компанија- банка Societe Generale. По обичају ту је и дукат за девојчицу и дечака, дар златаре ”Перидот”.
 
Градска општина Земун на овај начин жели да подстакне рађање и помогне на путу родитељства.
 
Као одговорна локална самоуправа, следећи политику председника Републике Србије Александра Вучића, Владе Србије и Града Београда, радимо на подизању квалитета живота свих грађана Земуна, а нарочито деце.
 
Тако смо у претходном периоду, управо подржавајући родитеље, повећали капацитете вртића, ђацима првацима поделили ранчеве и школски прибор, инсталирали најмодернији видео надзор умрежен у Полицијску станицу Земун, чиме смо подигли ниво безбедности ђака у школама, поделили најквалитетнија ауто седишта за бебе рођене у Земунској болници, адаптирали школе, дворишта, фискултурне сале, градили нове паркове и дечија игралишта и награђивали најбоље ученике.
 
На сваки начин се трудимо да пратимо нашу децу на путу одрастања и обезбедимо им најбоље услове за учење, игру и бављење спортом.
 
Нова радна места отварају се доласком инвеститора. Наша стратегија равномерног развоја Земуна огледа се у изградњи недостајуће инфраструктуре у свим деловима Земуна. Уређујемо фасаде, Старо језгро Земуна и ободна насеља. Оно што смо зацртали као наш циљ је да до краја мандата у Земуну не буде ни једне неасфалтиране улице и да свака кућа има канализациону и водоводну мрежу.
 
Посебно желимо да улазак у наступајућу годину честитамо нашим старијим суграђанима, свесни чињенице да су нас својим радом, теретом који су поднели и подршком коју нам дају задужили, и заслужили да афирмишемо бесплатне програме који им омогућавају да остану витални, да се друже и да учествују у свим оним активностима које воле и које им значе. Утисци које носе са излета, позоришних представа, најразличитијих радионица, водиља су нам да у 2018. још више станемо уз њих и пружимо их подршку.
 
И надаље ћемо се понашати домаћински, штедети ”на сваком кораку”, борећи се за нове инвестиције и живот достојан човека XXI века.
 
Наше опредељење је да наставимо и у 2018. години, у сарадњи са грађанима, да градимо модеран Земун.
Желим нам свима пуно успеха у 2018. години, да вредно радимо, јер Србију ми градимо.
 

Председник Градске општине Земун
Дејан Матић