ПОЧЕО ЗЕМУНСКИ ОТВОРЕНИ ФЕСТИВАЛ

25. август 2017.

 
Под покровитељством Градске општине Земун, Секретаријата за културу и Канцеларије за младе и сарадњу са удружењима Града Београда, а у организацији Клуба младих Земун на препуном Великом тргу почео је Земунски отворени фестивал у оквиру кога ће бити приказана најновија филмска остварења. На церемонији отварања представили су се стипендисти Фонда за младе таленте Града Београда.
 
Фестивал је отворио председник Градске општине Земун Дејан Матић и том приликом рекао да је Земун, у три дана колико фестивал траје, од 25. до 27. августа, престоница европске кинематографије.
 
”Овај фестивал је намењен младима и Градска општина Земун је поносна што је у прилици да афирмише стваралаштво младих. Са задовољством смо прихватили да будемо покровитељи ове манифестације и да уз већ богат културни програм понудимо грађанима још један садржај који је на отвореном, свима доступан и наравно бесплатан”, рекао је Матић.
 
У току фестивала, публика ће уживати у десет домаћих и страних филмских остварења.
У пратећем програму биће организована сликарска радионица, као и самостална продајна изложба Војислава Павловића.
 
Подсекретар Секретаријата за спорт и омладину Никола Рајичић захвалио се Градској општини Земун на подршци у реализицији другог по реду Фестивала, који како је он нагласио припада свима.
 
Фестивал је почео пројекцијом изузетног остварења нашег најнаграђиванијег филмског ствараоца Емира Кустурице ”На млечном путу”, а публика ће имати прилику и да ужива у филмовима из Мађарске, Бугарске, Македоније, Црне Горе, Италије, Шведске, Данске, Холандије, Кипра и у антологијском остварењу југословенске кинематографије ”Скупљачи перја”.
 
Отворању Фестивала присустовали су и члан Већа ГО Земун Гаврило Ковачевић, заменик председника Скупштине ГО Земун Дејан Шкаљац и секретар Скупштине ГО Земун Марко Јанковић.