ОТВОРЕНА ПРИСТУПНА САОБРАЋАЈНИЦА ПУПИНОВОМ МОСТУ

05. октобар 2015.

 
Приступну саобраћајницу моста ”Михајло Пупин” отворили су 3. октобра градоначелник Београда Синиша Мали, потпредседница владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и амбасадор НР Кине у Србији Ли Манчанг, а пресецању врпце присуствовао је премијер Александар Вучић.
 
Реч је о приступном путу Пупиновом мосту од Зрењанинског пута до Овче, у дужини од 7,6 километара. Премијер Вучић је рекао да је остало још 4,3 километра од Овчарске петље до Панчевачког пута да се заврши цео пројекат и да ће то бити урађено до краја године.
 
Раскрсница са Овчанским путем биће четворокрака раскрсница са семафорима којом ће бити омогућен приступ Северној тангенти, а укупна вредност инвестиције је 44 милиона долара. Деоница од Овчанског до Панчевачког пута, која обухвата и мост преко пруге дужине 544 метара и мост преко канала Себеш дужине 120 метара, укупне је дужине око 4,3 километра.
 
Такозвана Северна тангента, од саобраћајнице Т6 до Панчевачког пута, приступни је пут Пупиновом мосту преко Дунава, између Земуна и Борче.
 
Завршетком целе приступне саобраћајнице мосту транзит ће бити измештен из центра Београда, а она ће са по три саобраћајне траке повезати Београд на правцу од Зрењанинског до Панчевачког пута. Та саобраћајница ће повезати четири путна правца – од Београда ка Шиду, Хоргошу, Зрењанину и Вршцу.
 
Северна тангента почиње саобраћајницом Т6 од Новосадског пута преко Улице цара Душана.
 
Мост између Земуна и Борче је отворен за саобраћај у децембру 2014. године
 
Beograd, 3. oktobra 2015 - Gradonacelnik Beograda Sinisa Mali (L), premijer Aleksandar Vucic (S) i ambasador NR Kine u Srbiji Li Mancang (D) na otvaraju pristupne saobracajnice mosta Mihajlo Pupin. FOTO TANJUG / RADE PRELIC / tj