ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА НАЈФОТОГРАФИЈА ЗЕМУНА

04. новембар 2019.

 

Председник Градске општине Земун Дејан Матић је уочи Празника Градске општине Земун у галеријском простору Канцеларије за младе 4. новембра свечано отворио изложбу ”Најлепша фотографија Земуна”.

”Кажу да о укусима не вреди расправљати, али оно што је сасвим сигурно јесте да је Земун по укусу свих његових грађана. То можемо да видимо и на двадесет најлепших фотографија које чине ову изложбу.У овом простору ће се и надаље приређивати изложбе, али и друге активности за које показују интересовање грађани Земуна. У току ове године овде је организован Сајам омладинског предузетништва, књижевне вечери, концерти, различите радионице и предавања за младе и старије суграђане. Равномеран развој Земуна је наше трајно опредељење. Поред Угриноваца који већ имају културни центар, следећа на реду је Батајница где је у току реконструкција простора за промоцију стваралаштва и културе, а ускоро ће и велика сала која се налази у оквиру овог простора синути новим сјајем”, рекао је председник Матић.

Градска општина Земун јe расписала конкурс за избор ”Најлепше фотографије Земуна”. Комисија је на основу приспелих фотографија од укупно 30 аутора одабрала три најлепше. Плакету и фотоапарат за најлепшу фотографију добио је Божидар Ракић. Друго место и таблет припало је Милану Радосављевићу, док је треће место и хард диск освојила Андреа Димић. На изложби је презентовано 20 изабраних фотографија.

Отварању изложбе присуствовали су Зоран Борјан, члан Већа ГО Земун, Марко Јанковић, секретар Скупштине ГО Земун, као и многобројни грађани Земуна.