ОДРЖАНА „ЗЕМУНСКА ИСКРА“ У ЗЕМУН ПОЉУ

21. јун 2016.

 
Председник Градске општине Земун Дејан Матић, члан Већа Владимир Костић, одборник Скупштине општине Земун Ђорђе Дукић и председник МЗ „Земун Поље“ Бранко Плавшић присуствовали су 18. јуна у Земун Пољу манифестацији „Земунска искра”.
 
Манифестацију је организовало Удружење српско-руског пријатељства „Луна“ из Земун Поља, уз обиље културно-забавно-рекреативних садржаја, рибље чорбе, специјалитета од речне и морске рибе и доброг расположења, у присуству многобројних грађана.
 
Од почетка манифестације текла је акција добровољног давања крви у организацији МЗ „Земун Поље“, Удружења српско-руског пријатељства „Луна“ и удружења „Земун у срцу“, а представници Црвеног крста Земун извели су показну вежбу пружања прве помоћи.
 
После подизања заставе Земунских искри почело је већ традиционално међународно такмичење у кувању рибље чорбе, уз учешће екипа из Русије, Хрватске и Србије.
 
Заиграли су и млади из КУД „Лена“ из Земун Поља и уметници КУД „Бранко Радичевић“ из Земуна. Омладина Земун Поља и њихови гости су се такмичли у дечјем вишебоју у једанаест дисциплина, а затим су наставили игру у Шумарском вишебоју, у организацији ЈП „Србијашуме“. Подељена су признања и специјалне медаље ученицима Основне школе „Илија Бирчанин“, који су победили на школском конкурсу “Мом Земуну с љубављу”.
 
Победник у кувању рибље чорбе је Ненад Радосављевић Главаш, другопласирана је Ружица Букинац, ветеран у кувању рибљих чорби, док су треће место поделили Стева Живановић и екипа пчелара „Живот је леп“.
 
Уз обећање да ће следеће игре бити још боље и да ће „Луна“ и у наредном периоду доприносити обарању Гинисовог рекорда у количини припремљене рибље чорбе, за јул 2017. године, организатори су најавили још масовнији скуп у Земун Пољу.
 
naslovna
 
iskra 1
 
искра4
 
искра 5
 
искра 6