ОДРЖАНА 47. ОПШТИНСКА СМОТРА ”ШТА ЗНАШ О САОБРАЋАЈУ”

25. април 2016.

 
Под покровитељством општине Земун – Савета градске општине Земун за безбедност саобраћаја на путевима у организацији Ауто-мото клуба ”Јединство”, у суботу 23. априла 2016. године, одржана је 47. општинска смотра ”Шта знаш о саобраћају” у Основној школи ”Светозар Милетић”.
 
Смотру је отвoрио председник Савета ГО Земун за безбедност саобраћаја на путевима Ненад Врањевац, а у беспрекорној организацији ђаци из 14 основних школа показали су завидно знање из познавања саобраћаних правила и спретност у вожњи бицикла на полигону.
 
”Ово је традиционално и редовно такмичење и наша је намера да вредним наградама стимулишемо и ученике и школе да наставе традицију освајања награда на међународним такмичењима. Општина Земун континуирано ради у области безбедности саобраћаја, у подизању нивоа саобраћајне културе. Наш рад креће од предшколског узраста, до старијих суграђана. Применом адекватне литературе, програмима и акцијама желимо да будемо прва општина која је достигла резултате пројектоване Стратегијом Републике Србије о безбедности саобраћаја, а то је да до 2020. године ниједно дете не погине у саобраћају, да се број погинулих и повређених смањи за 50 одсто. Посебно смо посвећен младим возачима који су, како показује статистика, узрок око 15 одсто саобраћајних несрећа.”, истакао је Врањевац и нагласио да се развој било које државе може видети кроз ниво достигнутог развоја саобраћајног система.
 
У групи А, прво место поделили су Никола Филиповић, Василије Дробњак и Мила Суботић сви из ОШ ”Соња Маринковић”, затим Никола Мердовић из ОШ ”Гаврило Принцип”, Лена Јеличић и Андрија Кадрија из ОШ ”Мајака Југовића”.
У групи Б први је Невен Милојевић, следе Никола Гајић и Огњен Милошевић, а код девојчица Ана Марија Васић, Ива Виденовић и Нина Вукић.
 
За групу Ц је пласман: Анђела Костић, Анита Узелац и Нина Ћосић, код дечака Алекса Вишњић, Алекса Деља и Мирко Крунић.
 
У спорој вожњи бицикла победио је Никола Бошковић.
 
У генералном пласману најбоље резултате су постигле екипе школа “Соња Маринковић, док су друго и треће место заузеле “Светозар Милетић” и “Станко Марић”.
 
Победници по групма су добили таблет рачунаре, бициклистичку опрему, кациге, мајице, књиге, бицикле, пехаре и медаље.
 
Мирослав Биланџија, председник АМК ”Јединство” захвалио се општини Земун на подршци и сардњи која се одвија кроз заједничке пројекте у области безебедности у саобраћају.
 
”Шта знаш о саобраћају” одржава се као званично такмичење Министарства просвете, науке и технолошког развоја, уз подршку Ауто-мото савеза Србије (АМСС), Друштва наставника техничког образовања Србије и Министарства просвете науке и технолошког развоја, Министарства унутрашњих послова, школа и спонзора.
 
NASLOVNA STA ZNAS O SAOBRACAJU
 
foto 1 sta znas o saobracaju
 
foto 2 sta znas o saobracaju
 
foto 3 sta znas o saobracaju
 
foto 4 sta zna o saobracaju