ОДРЖАНА 13. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ

07. јул 2017.

 
У четвртак, 06. јула 2017. године одржана је 13. седница Скупштине Градске општине Земун.
 
Скупштина је донела Одлуку о утврђивању престанка мандата одборницима који су поднели оставке између два заседања: Радету Вишићу, Страхињи Крижаку и Дејану Туфегџићу, као и Одлуку о потврђивању мандата новој одборници, Катици Ранковић.
 
Одборници су донели Одлуку о првом ребалансу буџета и Кадровски план Градске општине Земун за 2017. годину. Донете су и следеће одлуке: о праву на новогодишњу новчану честитку мајци прворођене девојчице и прворођеног дечака рођених 1. јануара; о измени и допуни Одлуке о оснивању „Фонда мале Милице Ракић из Батајнице“; о изменама и допунама Одлуке о начину, мерилима и критеријумима за финансирање програма и пројеката удружења из буџета Градске општине Земун; о изменама и допунама Одлуке о начину, мерилима и критеријумима за финансирање програма и пројеката у области културе из буџета Градске општине Земун, и о изменама и допунама Одлуке о начину, мерилима и критеријумима за финансирање спортских програма и пројеката из буџета Градске општине Земун.
 
У даљем раду, Скупштина је донела закључке о усвајању: Извештаја о раду Управе Градске општине Земун за 2016. годину и Локалног акционог плана за младе Градске општине Земун 2017 – 2021. године.
 
Одборници су донели и следећа решења: о разрешењу члана Савета за развој и унапређење приватног предузетништва, пољопривреду, сточарство, шумарство и водопривреду и избору новог члана Савета, о разрешењу члана Комисије за прописе и локалну самоуправу и избору новог члана Комисије, и о разрешењу члана Комисије за представке и предлоге и избору новог члана Комисије.
 
На крају заседања, Скупштина је дала сагласност на употребу имена и грба Градске општине Земун Женском фудбалском клубу „Земун“, као и сагласност на употребу имена Градске општине Земун у називу спортског удружења „Земун 3×3“.