ОДРЖАН ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ КУД „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ“

01. јун 2016.

 
КУД „Бранко Радичевић“ из Земуна одржало је свечани годишњи концерт 31. маја у „Установи културе Палилула“, чиме је обележило 95 година постојања и рада. Наступили су сви извођачки ансамбли, приказавши присутнима своје играчко умеће, од најмлађих чланова до најискуснијих играча.
 
Испред Градске општине Земун концерту је присуствовао председник Привременог органа Градске општине Земун Дејан Матић.
Изутезно богат репертоар овог друштва обухватао је, поред сплетова игара из Посавине и сплета народних мелодија, игре из свих крајева Србије и женску игру из Македоније, а за крај је приређена тачка Нунта Борулуи свадба у околини Бора.
 
КУД „Бранко Радичевић“ из Земуна је једно од најстаријих културно-уметничких друштава у Србији. Тренутно броји око 200 активних чланова, од којих велики број чине деца, школарци и студенти. Већ 95 година својим радом ово културно-уметничко друштво верно чува нашу културну баштину, традиционалне кораке и костим. Поред основних делатности, игре и песме, КУД „Бранко Радичевић“ успешно се бави и социјализацијом младих.
 
Друштво је основано 31. маја 1921. године под називом КУД „Слога”, и од тада до данас кроз друштво је прошло око 6.000 чланова. После 42 године постојања, променило је име у „Бранко Радичевић” и носилац је бројних признања: Октобарске награде, Златног беочуга, Награде Матице исељеника Србије, Златне плакете Савеза аматера Србије.
 
насловна
 
БР 1
 
БР2 (2)
 
БР3