NOVA GODINA I TRG OTVORENOG SRCA U ZEMUNU

01. januar 2020.

 

Građani Zemuna i gosti dočekali su Novu 2020. godinu na Velikom trgu u spektakularnoj atmosferi koju je priredio Dženan Lončarević.

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić je sa građanima podelio novogodišnje slavlje i tom prilikom svima poželeo dobro zdravlje i uspeh.

Takođe, predsednik Matić je obišao i pripadnike Policijske stanice Zemun, uz želju da imaju što manje posla i da Zemun ostane jedna od najbezbednijih sredina u Srbiji, podsetivši da će se nastaviti sa svim preventivnim i edukativnim akcijama u cilju podizanja nivoa opšte bezbednosti građana. Slavlju su prisustvovali članovi Veća GO Zemun Stevan Rodić i Žarko Dronjak, kao i sekretar Skupštine GO Zemun Marko Janković.

 

Praznična atmosfera nastavljena je manifestacijom ”Trg otvorenog srca”.

 

Deca, roditelji, svi oni koji su se okupili u centru Zemuna, prvog dana Nove godine uživali su u raznovrsnom programu koji je bio posvećen kako najmlađima, tako i starijima.

Posle novogodišnje čarolije, pesme, muzike, predstava i mađioničara, druženje na Velikom trgu nastavljeno je koncertom koji je priredio Zvonko Bogdan sa ”Osam tamburaša”.

 

Kao i svake godine ”Trg otvorenog srca” je imao humanitarni karakter sa porukom: ”Budi carica ili car, donesi knjigu na dar”. Sve prikupljene knjige biće donirane nekoj od dečijih ustanova kako bi pronašle put do novih čitalaca.

Predsednik GO Zemun Dejan Matić je osvrćući se na sve što je urađeno u Zemunu u protekloj godini istako da upravo jedinstvena politika Vlade Republike Srbije, Grada Beograda i gradskih opštine donosi boljitak, koji se vidi na svakom koraku, od rekonstrukcije fasada, obnove spomenika kulture, izgradnje putne infrastrukture do kapitalnih projekata kakav je izgradnja međunarodnog putničkog pristaništa na Dunavu, što upisuje Zemun na turističku mapu Evrope.

Doček Nove godine i ”Trg otvorenog srca”, kao stalna manifestacija, organizuje se u Zemunu petu godinu zaredom.