ГРАД БЕОГРАД ОБЕЗБЕДИО БЕСПЛАТНУ ОБУКУ ЗА ПЧЕЛАРЕ

07. август 2015.

 
Управа за пољопривреду, Секретаријата за привреду, у сарадњи са Друштвом пчелара ”Београд” обезбедила је бесплатну обуку за пчеларе почетнике са територије града Београда.
 
Обука за пчеларе одржаће се у просторијама Друштва пчелара ”Београд”, Молерова 13, од 10 до 14 августа са почетком у 17 часова. Предавачи на теоријском делу обуке ће упознати полазнике са основним знањима о пчелињем друштву, типовима кошница, формирању и организацији пчелињака, пчелињој паши и технологијом пчеларења. На практичном делу обуке полазници ће се упознати са традиционалним вештинама и савременим приступима у пчеларењу.
 
Сви полазници који заврше обуку моћи ће да поднесу пријаве до 31. августа за бесповратна подстицајна средства за набавку пет кошница. Услов је да подносилац пријаве мора да буде носилац или члан регистрованог пољопривредног газдинства и располаже пољопривредним земљиштем на територији града Београда. Пољопривредно газдинство се региструје без додатних трошкова у филијали Управе за трезор.
 
За пријаву на обуку и додатне информације у вези са доделом бесповратних средстава за набавку кошница занитересовани се могу обратити на телфоне 7157-402 и 7157-399.
 
pcelari image