”GLOBALNO SELO” U ZEMUNU

25. jul 2019.

 

Kancelarija za mlade Gradske opštine Zemun je u saradnji sa udruženjem ”AIESEC” na Zemunskom keju 24. jula organizovala svojevrsni kreativni sajam kultura pod nazivom ”Global Village”.

 

Posetioci ”Global Village” događaja imali su jedinstvenu priliku da se druže sa pedesetak studenata iz Rusije, Kine, Turske, Gruzije, Rumunije, Tunisa, Kirgistana i Ukrajine koji su im predstavili svoju nacionalnu hranu i piće i tradicionalne nošnje. To je bila prilika da svoje domaćine nauče folkloru, čime je ostvaren moto manifestacije, a to je da je svet u 21. veku zaista postao ”globalno selo”.

 

Gosti iz inostranstva učesnici su volonterskih projekata u zemunskim školama. Kroz različite jezičke radionice oni će tokom leta upoznati zainteresovane osnovce i srednjoškolce sa kulturnim nasleđem zemalja iz kojih dolaze.

 

Ova manifestacija, koja je u Zemunu već tradicionalna, ima za cilj uklanjanje geografskih i kulturoloških barijera, poziva na toleranciju i poštovanje različitosti.

 

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 120 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.