”GLOBAL VILLAGE” У ЗЕМУНУ

25. март 2019.

Канцеларија за младе Градске општине Земун и Међународна омладинска организација AIESEC организовали су 23. марта на Летњој позорници на Земунском кеју вишечасовно дружење страних студената који бораве у Србији са својим колегама и грађанима Земуна – ”Global village”.

 

Студенткиње Хицран из Турске, Тасним из Туниса, Зохра из Алжира и домаћини из AIESEC – а  из Србије су специјалитете својих кухиња представили пролазницима, који су дегустирали овога пута углавном оријенталне деликатесе: тунижански ”тажин”, алжирски кус-кус у сланој и слаткој варијанти и турска јела са ароматичним биљем и надалеко чувене посластице. Студенткиње које су у Србији на пракси ”Покрени своју будућност” шест недеља у основним и средњим школама у којима ученике упознају са језицима, обичајима и културом својих земаља, део националне баштине кроз музику и плесове приказале су и у Земуну у оквиру манифестације ”Глобално село”, која се по други пут организује у сарадњи са Канцеларијом за младе ГО Земун.

 

На сличан начин и наши студенти учествују у размени и пракси коју AIESEC организује за њих у страним земљама, трудећи се да осмишљеним представљањем привременим домаћинима приближе свој завичај.