ДОДЕЉЕНЕ ФЕСТИВАЛСКЕ НАГРАДЕ ЗА МОНОДРАМУ И ПАНТОМИМУ

01. јул 2019.

 

У позоришту лутака Пинокио свечаном доделом фестивалских награда најбољима по мишљењу стручног и жирија публике 30. јуна сведена су четири дана, тачније вечери 44. Међународног фестивала монодраме и пантомиме.

Председница стручног жирија, театролог Драгана Бошковић, прогласила је за овогодишњег добитника Златне колајне ”Маја Димитријевић” Ивана Перковића за извођење монодраме ”Светозар Трећи”, а Златне колајне за пантомиму уручила  Гиги Лорија и Саломе Палишвили из Грузије.

За најбољу младу глумицу проглашена је Данка Секуловић, којој је уручена награда Миодраг Андрић – Љуба Мољац за извођење аутобиографског соло перформанса ”Not the right leg”.

Председница жирија публике Јелена Марков саопштила је на сцени Позоришта Пинокио да је овогодишњи лауреат Златне колајне ”Синиша Дашић” Стојан Матавуљ за извођење монодраме ”Комушање мозга”.

Затварајући 44. Међународни фестивал монодраме и пантомиме, директор Бора Балаћ је подсетио да су се у званичној селекцији нашле седам монодрама и четири пантомиме и позвао публику да и убудуће својим присуством у што већем броју подржи ову дуговечну манифестацију културе.