ДОДЕЛА НАГРАДА ПОБЕДНИЦИМА КОНКУРСА ”УРАДИ НАЈБОЉИ БЕЗБЕДАН МИКС”

29. фебруар 2016.

 
У општини Земун, 26. фебруара, приређена је додела награда за победнике конкурса ”Уради прави микс”. Овим је успешно реализован пројекат ”Промоција безбедног учешћа у саобраћају са акцентом на алтернативне видове превоза, као што су пешачење, употреба бицикла и јавног превоза”, који је финансирао Секретаријат за саобраћај града Београда. Циљ пројекта је усмерен на повећање безбедности пешака и бициклиста у београдским општинама и смањењу гужви у саобраћају и загађењу у граду.
 
Током пројекта у свим земунским и новобеоградским средњим школама одржане су радионице о безбедности у саобраћају, заштити пешака и бициклиста и еколошким видовима мобилности. Дељени су флајери са циљем да се грађани информишу о постојању мреже бициклистичких стаза на општинама Земун и Нови Београд. Такође, грађани су позвани да учествују на конкурсу ”Уради најбољи безбедни микс” и као награду освоје бицикл.
 
Центар за истраживачке и развојне пројекте ECODEV је као носилац пројекта у сарадњи са Саветом за безбедност саобраћаја на путевима ГО Земун организовао трибину под називом ”Уради прави микс” са темама ”Безбедност у саобраћају” и ”Заштита животне средине”.
 
Председник Савета и председник Скупштине општине Земун Ненад Врањевац честитао је свим учесницима конкурса, нарочито победницима, и захвалио се свима који су учествовали на радионицама и трибинама. Том приликом, Врањевац је нагласио важност континуираног рада на повећању нивоа безбедности у саобраћају.
 
”Општина Земун је препознала значај овог пројекта и његове позитивне ефекте како у сегменту саобраћајне културе, тако и у делу заштите животне средине, јер пешачењем или вожњом бицикла растерећујемо саобраћајнице, сами се рекреирамо и чувамо околину”, рекао је Ненад Врањевац, и подсетио да се пројекти попут ових, као и рад локалних Савета за безбедност саобраћаја финансирају од казни несавесних учесника у саобраћају, тако ”небезбедни” финансирају ”безбедност”.
 
Представници Центра за истраживачке и развојне пројекте ECODEV захвалили су се учесницима конкурса на креативности и озбиљном приступу овој теми која усвајањем нових видова мобилности промовише здрав живот, безбедан транспорт и поштовање према планети Земљи.
 
NASLOVNA NAGRADE uRADI PRAVI MIX
 
FOTO 1 URADI PRAVI MIX
 
FOTO 2 URADI PRAVI MIX
 
FOTO 3 URADI PRAVI MIX