ДЕЧИЈА НЕДЕЉА У ЗЕМУНУ

05. октобар 2016.

 
У среду, 5. октобра Удружење ”Пријатељи деце Земуна” у друштву земунских предшколаца, основаца и средњошколаца посетило је општину Земун. Врата општине Земун традиционално су отворена сваке године у оквиру ”Дечије недеље” за најмлађе грађане. Добри домаћини су им били помоћник председника Милан Милисављевић и члан Већа Предраг Јевремовић.
 
Најмлађим Земунцима обратио се помoћник председника ГО Земун Милан Милисављевић: ”Наша је одговорност да вам обезбедимо услове за игру, радост, школовање, усавршавање. Важно је да током одрастања имате подршку свих институција, јер остварење жеља и снова тежња је сваког човека. Ово је ваша општина. Ово јесте ваша недеља, али и свака друга недеља у години је ваша, јер ви сте наша будућност”.
 
Деца су руководству Општине предала поруке са њиховим потребама и правима. Дечији записи указују на проблеме са којима се најмлађи суграђани Земуна сусрећу, што изискује мобилизацију јавног мњења у корист деце.
Мото овогодишњег програма ” НЕЋУ ДА БРИГАМ, ХОЋУ ДА СЕ ИГРАМ” апелује на ”свет одраслих” да стварањем оптималних услова омогући деци и омладини да досегну максимуме у развоју личности, и указује на потребу доношења Локалног плана акција за децу, као стратешког документа који произлази из Националног плана акција.
 
Пригодан дечји програм извели су предшколци, а средњошколци су имали прилику да у кабинету председника Општине Земун разговарају са својим домаћинима, обиђу здање Општине и сазнају историјат Земуна, као једне од 17 општина Града Београда.
 
naslovna decija nedelja
 
foto 1 decija nedelja
 
foto 2 decija nedelja
 
foto 3 decija nedelja
 
foto 4 decija nedelja
 
foto 5 decija nedelja