БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ НА ПРВОМ МЕСТУ

13. април 2016.

 
Председник Привременог органа Градске општине Земун Дејан Матић и заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић присуствовали су данас представи у оквиру деветог циклуса едукативне акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе” у ОШ „Светозар Милетић” у Земуну. Све школе у Бeограду укључене су у ову акцију, а само од 2014. године организoвана је у 94 школе.
Председник Привременог органа Општине Зeмун Дејан Матић рекао је да је акција резултат јединствене политике општина, града и јавних комуналних предузећа.
 
„У Општини Земун много радимо на безбедности деце, а у оквиру општине постоји Савет за безбедност саобраћаја који ради заједно са Агенцијом за безбедност саобраћаја. При крају је јавна набавка за увођење видео-надзора за све школе у Земуну, а планирана су и друга улагања у школске објекте с циљем да се створе безбедносни и сви други услови да би деца имала квалитетно образовање и васпитање“, рекао је Матић, који је упутио апел родитељима јер „све полази из куће”.
 
Андреја Младеновић је истакао да школе морају да буду оазе безбедности за нашу децу и да Град Београд на томе инсистира.
 
„Подршку овој акцији дала је Саобраћајна полиција и медији, а носилац пројекта је ЈКП „Паркинг сервис”. Град заједно са општинама ради на акцијама безбедности у школским објектима”, рекао је Младеновић и додао да акције оваквог карактера морају да буду настављене.
 
Директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић прецизирао је да је ово девета сезона акција „Ђаци вас моле, успорите поред школе” кроз коју је прошло више од 100 хиљада ученика.
 
насловна
 
фото1
 
фото 2
 
фото 3