АСФАЛТИРАЊЕ УЛИЦЕ БРАЋЕ СМИЉАНИЋА У БАТАЈНИЦИ

20. мај 2016.

Члан Привременог органа Градске општине Земун Гаврило Ковачевић обишао је 20. маја радове на реконструкцији Улице Браће Смиљанића у насељу Батајница, у дужини од 400 метара. На иницијативу Градске општине Земун, у сарадњи са Дирекцијом за путеве Секретаријата за саобраћај, настављају се активности на подизању квалитета путне инфраструктуре на територији општине Земун. Радове изводи ЈКП “Београд-пут“.
 
„У протеклих неколико месеци завршени су значајни радови на подизању квалитета путне инфраструктуре на територији општине Земун. Асфалтирано је преко 30 нових улица, реконструисано преко 20 улица, што делимично, што у потпуности, и насуто је преко 20 километара улица рециклираним асфалтом. У наредном периоду извршиће се снимање свих улица на територији општине Земун и направити четворогодишњи план, како би се у том периоду највећи број улица и асфалтирао, а све у циљу равномерног развоја Земуна“, изјавио је Ковачевић.
 
Обиласку радова присуствовали су и члан Привременог органа ГО Земун Станислав Кулачин, председник МЗ Батајница Никола Арнаут и уредник “Земунских новина“ Андријана Кукољ.
 
У претходном периоду у Батајници су завршени радови на асфалтирању сета улица у насељу Беларица, и то 61. и 62. Улице, продужетку Беларичке улице од 61. до 63, као и 51. Улице (I део), у укупној дужини од преко 1000 метара. Такође, завршени су и радови на насипању 63. Улице струганим асфалтом у дужини од 400 метара, као и дела између 59. и 60. Улице у дужини од 280 метара.
 
На другим локацијама у насељу Батајница рециклираним асфалтом насуте су и улице Аеродромска, Белегишка (I и II други део), Др Бранислава Баришића (XI део), Младих горана, Николе Демоње, део Новосадске улице, Шангајска (III и VI део), Велике међе и 27. нова, као и сет Улица Војводе Новака, а постављена је и јавна расвета у Улици Слободана Мацуре.
 
naslovna
 
asfalt_1
 
asfalt_2
 
asfalt_3