АПЕЛ ЗА ДАВАЛАШТВО КРВИ

24. март 2020.

 

 

 

Апелујемо на грађане да одвоје мало свог времена и дају крв у новом пункту који се налази  у просторијама Општинске организације Црвеног крста Земун, ул. Савска 2 у Земунском парку, радним данима од 7 до 16 часова.

 

Пункт у КБЦ ”Земун” неће радити док траје ванредна ситуација, већ ће Служба трансфузије овог клиничко-болничког центра прикупљати крв од грађана у поменутим просторијама Црвеног крста.

 

Термини организованих акција давања крви у Београду могу се наћи на сајту Црвеног крста Београд www.crvenikrst011.org.rs, а за више информација грађани се могу обратити Општинској организацији Црвеног крста Земун, телефон 011/3161‑880.

 

За даваоце крви уведене су додатне мере предострожности, са изменама које имају за циљ да појачају надзор у новонасталој ситуацији са новим корона вирусом.

 

Давање крви је безбедан процес и грађани не треба да одустају од добровољног давања крви. Потребе за крвљу су константне, а само захваљујући добровољним даваоцима крви можемо да обезбедимо крв за наше најугроженије суграђане.