СПОРТСКА ДОНАЦИЈА ЗА ШКОЛУ У БАТАЈНИЦИ И НОВОЈ ГАЛЕНИЦИ

28. мај 2024.

Донацију спортске опреме намењену ученицима до четвртог разреда основних школа који похађају  ”Бранко Радичевић” у Батајници и ”Михаило Пупин” у насељу Нова Галеника, 28. маја, уручили су директорима ових школа др Снежани Паравањa Шкрбић и Момиру Филиповићу, председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић, члан Већа Милан Петровић, генерални секретар Омладинског спортског савеза Земуна Бора Михајловић и у име донатора  представник компаније Арена спорт и координатор за дечији спорт Атлетског савеза Србије Немања Илић.

 

Реч је, наиме, о донацији спортских справа и реквизита које се користе у тренингу атлетичара, почев од котурова и лопти до мини атлетских препона. Овога пута, ученици су имали прилику да на часу физичког васпитања демонстрирају коришћење донираних справа за развијање моторичких способности за реализовање наставне јединице атлетика.

 

”Један од приоритета Градске општине Земун је брига о нашим најмлађим суграђанима. Данас када се налазимо у развоју савремених технологија деца све мање време проводе напољу у игри са другарима, више су посвећени рачунарима, таблетима и мобилним телефонима, тако да је ова донација више него добродошла. Познато је да је Земун средина која је изнедрила пуно спортских асова. Трудићемо се и убудуће да подржимо развој локалног спорта изградњом дечијих игралишта и спортских терена, да стварамо услове у којима ће спорт имати значајно место”, рекао је председник Ковачевић, и нагласио да ће у наредном периоду у сарадњи са компанијом Арена спорт бити нових донација које ће обрадовати ученике земунских школа.

 

У дружењу са најмлађима гости су поручили да спорт није само такмичење са другима, већ и са самим собом, у којем учимо да превазилазимо своје могућности, прихватамо поразе и поштујемо своје саиграче.