СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕНО 45 ГОДИНА САЈ-А

03. јул 2024.

Јубиларних 45 година постојања Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) обележен је 3. јула у бази те јединице у Батајници. Догађају је присуствовао члан Већа Градске општине Земун Драган Матијевић, потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић и други представници државних органа, као и представници дипломатског кора.

 

Припадници САЈ-а приредили су тактичко-технички збор најсавременијег специјалистичког наоружања и опреме коју користе, као и показно-тактичку вежбу са бојевим гађањем.

 

У току обележавања Дана САЈ-а министар Дачић положио је венац на споменик погинулим припадницима јединице.

 

У свечаном делу програма приказан је промо филм у част 45 година постојања САЈ-а, а командант јединице Спасоје Вулевић уручио је министру Ивици Дачићу плакету за допринос који је дао јединици у свом прошлом мандату као министар унутрашњих послова. Такође, признања су уручена припадницима јединице за десет година и двадесет година рада, признања за остварене спортске резултате, као и признања припадницима јединице који су се пензионисали прошле године. 

 

Специјална антитерористичка јединица налази се у саставу Дирекције полиције Министарства унутрашњих послова. Представља савремену, професионалну антитерористичку јединицу полиције, уско специјализовану и намењену за извршавање сложених и високоризичних задатака из домена безбедности и заштите Републике Србије и њених грађана.