ПРЕДСЕДНИК ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ЗЕМУН И ГРАДСКИ МЕНАЏЕР ОБИШЛИ РАДОВЕ У ГЛАВНОЈ УЛИЦИ

12. септембар 2023.

 

Радове на реконструкцији Главне улице у Земуну 12. септембра обишли су председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић и градски менаџер Београда Мирослав Чучковић. 

 

Реконструкција Главне улице је један од пет пројеката који се реализују у старом делу Земуна.

 

Председник Ковачевић је подсетио да је поред реконструкције Земунске гимназије, завршена и реконструкција 1.100 метара улице Кеј ослобођења, да се приводе крају радови на изградњи и реконструкцији 6,5 километара канализационе мреже у Старом језгру Земуна, а гради се и подземна гаража испод Спортско-рекреативног центра ”Пинки”.

 

”Циљ нам је да у наредном периоду бочне улице од Главне ка Дунаву, вратимо под коцку. Поред тога, започете су активности на снимању стања Спортско-рекреативног центра ‘Пинки’ и очекујемо да следеће године добијемо пројекат и грађевинску дозволу за свеобухватну, темељну реконструкцију спортског центра, док се за зграду Команде ваздухопловства припрема пројекат за реконструкцију”, рекао је председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић.

 

Градски менаџер Мирослав Чучковић изразио је наду да ће реконструкција Главне улице бити завршена почетком године. Такође, истакао је да је Агенција за инвестиције и становање Града Београда уложила милијарду динара у велике пројекте у Земуну, попут реконструкције Главне улице, изградње подземне гараже код хале ”Пинки”, више од 20 километара водоводне мреже у насељу Шангај, као и за уређење сплета улица у насељима Нова Галеника и Земун Поље.