ОТВОРЕНА КОНФЕРЕНЦИЈА У МШ ”КОСТА МАНОЈЛОВИЋ”

23. јануар 2023.

У земунској Музичкој школи ”Коста Манојловић” 22. јануара је представљањем тема и предавача, као и свечаним концертом званично отворена Друга уметничко-образовна конференција ”Култура повезница Србије и света”.

 

Организатор је Удружење музичара ”Музичко сазвежђе” из Ваљева, а подршку Конференцији пружило је Министарство културе.

 

Првог дана Конференције мастер клас је одржао Владимир Ступњиков из Русије.

 

Професор Данијела Ракић је испред школе домаћина поздравила предаваче, уметнике и госте, а оснивач ”Музичког сазвежђа” Алекса Мирковић упознао присутне са темама и предавачима тродневне конференције, међу којима су актуелност размене образовних искустава поздравили професори музике Сања Нухановић из Славонског Брода у Хрватској и Раде Радовић из Републике Српске.

 

Предавачи 23. и 24. јануара биће и Александар Дмитријев из Русије, Јелена Мирковић из Србије, Братислав Манасијевић из САД и Татјана Маркс из далеке Аустралије.

 

На концерту поводом отварања Конференције наступио је најбољи светски Оркестар хармоника ”Костаман” са својим диригентом Блаженком Биочић, а потом Владимир Ступњиков, који је, премијерно извео Сонату бр.1 за хармонику дугметару (”Almaz”) младог Алексе Мирковића и транскрипције познатих светских композитора.

 

Програм конференције https://kostaman.edu.rs/kultura-poveznica-srbije-i-sveta-2/