ОДРЖАН ЗЕМУНСКИ ДАН ПОРОДИЦЕ И СВЕЧАНО ОТВОРЕНИ ТЕРЕНИ У САВЕ БУРИЋА

31. мај 2024.

 

У Улици Саве Бурића Градска општина Земун је у сарадњи са друштвено одговорним компанијама реновирала постојећи спортски терен, уредила дечије игралиште и обновила теретану на отвореном. Спортски центар званично су 30. маја, на Земунски дан породице отворили председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић са сарадницима и спортисти Дејан Томашевић, Александар Каракашевић и Милан Борјан, а одржан је и богат културно-забавни програм.

 

”Општина Земун настоји да равномерно развија сва својa насеља. Изашли смо у сусрет суграђанима, који су од нас тражили да ‘вратимо у живот’ ове терене, са надом да ће допринети свеукупно здравијем одрастању деце и младих, као и њихових родитеља и дека и бака, јер је простор прилагођен свим генерацијама. Уредили смо и дворишта четири вртића, ”Искрица”, ”Пепељуга”, ”Бубамара” и ”Чаролија” зато што су нам услови за здраво и безбедно одрастање најмлађих приоритет”, истакао је у свом обраћању на отварању терена председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић.

 

Прослављени кошаркаш Дејан Томашевић изразио је наду да ће овај јединствени терен грађани умети и да чувају, а стонотенисер Александар Каракашевић да ће многи будући спортисти сада моћи да остваре своје снове. Њима се придружио и фудбалер Милан Борјан, који је изразио наду да ће многи спортски асови понићи управо на овим идеално опремљеним теренима.

 

Млади фудбалери новог шампиона Српске лиге ФК ”Земун” поделили су мајице новог прволигаша и фудбалске лопте и позвали на прославу титуле у суботу, 1. јуна у 17 часова на Градском стадиону.

 

На теренима и справама са рекреативцима дружили су се кошаркаши КК ”Земун”, кошаркашице клуба ”Грл баскет” и чланови Боксерског клуба ”Пинки”. 

 

Окупљене грађане су забавили ансамбли КУД ”Гардош” и Ди-џеј Муња, а на сва три терена су се одигравала међугенерацијска такмичења са иснпирисаним аниматорима.

 

Кошаркашки терен, опремљен модерним кошевима, адаптабилан у терен за мали фудбал, са изузетно безбедном подлогом, дечији парк са справама, обновљеним клупама, простором за шах и ”Не љути се, човече” и обновљена теретана на отвореном изузетан су комплекс за спортове, рекреацију, друштвене игре и дружење, спортски центар са свим пратећим комуналним садржајима, и о њима ће се старати ЈКП ”Градска чистоћа” и ЈКП ”Зеленило”.